Grote opkomst bewonersavond verduurzaming en onderhoud monumentale panden Piekenhoek Vught

Op 28 september hield Woonstichting Charlotte van Beuningen een bewonersavond om de bewoners van de Piekenhoek in Vught te informeren over de plannen voor verduurzaming en onderhoud aan 65 woningen en een winkel. De aanpassingen vergroten het wooncomfort en verlagen we de warmtevraag in de woning, wat kan zorgen voor lagere energielasten. Dankzij het onderhoud blijft de kwaliteit van de woningen op peil en zijn ze klaar voor de toekomst. Zo blijven de monumentale panden behouden voor Vught. 

De opkomst was groot in het Novalis Flex-Office. Bewoners van het rijksmonument Piekenhoek wilden graag weten wat er op hen afkomt en wat dit voor hen gaat betekenen. Ruim 2 jaar geleden was er al contact met de bewoners over verduurzaming en onderhoud van de woningen. De fusie, corona en het feit dat de woningen in de Piekenhoek een monumentenstatus hebben, vertraagden het proces. Dat leidde tot opmerkingen en vragen bij bewoners.

Pierre Sponselee, directeur-bestuurder Charlotte van Beuningen: “De Piekenhoek is een monumentaal icoon van Vught. Het is geweldig dat we deze bijzondere woningen gaan verduurzamen, zodat het straks niet alleen monumentale, maar ook comfortabele en betaalbare woningen zijn.“

Na de aanpassingen hebben de woningen energielabel B. Tocht, vocht en lekkages zijn verleden tijd. Door kieren te dichten en goede isolatie wordt de warmte in de winter meer binnengehouden. Dat is prettiger en comfortabeler wonen. Binnen en buiten wordt ook onderhoud uitgevoerd, zodat de woningen in goede staat blijven. Houtrot wordt hersteld, ramen en deuren vervangen en kozijnen worden aan de buitenkant geschilderd. De glasopeningen worden voorzien van isolatieglas HR++. In sommige woningen worden ook de badkamer, keuken en/of toilet vervangen. De woonstichting werkt hiervoor samen met aannemer Caspar de Haan. 

De isolatiewerkzaamheden in de woning nemen ongeveer twee weken in beslag. Naar verwachting zijn alle werkzaamheden in het najaar van 2025 afgerond. Dan zijn de monumentale panden van de Piekenhoek klaar voor de toekomst en behouden voor Vught.

Noot voor de redactie

voor vragen over bovenstaand bericht kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met het secretariaat van Charlotte van Beuningen via telefoonnummer: 073 – 65 62 382 of met de projectmanager Jos Lambregts.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top